tirsdag 8. april 2014

Leiebil: Attraksjoner innen 2 timers kjøretur fra Kreta

Kreta, du Kreta. Den vakre øya er en av nordmenns absolutte feriefavoritter når det kommer til Hellas, og det er jo naturligvis ikke vanskelig å forstå hvorfor. Her er solslikking nærmest en egen OL-gren, og det finnes samtidig flust av aktiviteter både for festglade og familiereisende. Ønsker du å utforske litt mer av øya, så er det mye å se innen to timers kjøretur fra hovedflyplassen i Chania – en leiebil er alt du trenger! Vi anbefaler at du leier fra kjente selskaper og unngår de greske selskapene bortsett fra Olympic og Auto Union
Du kan sammenligne priser på blant annet Leiebilguiden.no: Kreta, Solia.noKretaspesialisten.no, og

Samaria Gorge – nasjonalpark
En knapp times kjøretur med leiebil fra Chania i retning sørover, så åpner plutselig landskapet seg og du entrer nasjonalparken Samaria Gorge. Selve «inngangen» befinner seg hele 1200 meter over havet, og her ligger det både spektakulære klipper og trange stier som man kan utforske. Ønsker man å bestige toppen av høyden, så vil det være en fottur på mellom 6 til 8 timer. Utsikten fra toppen er naturligvis spektakulær, og det anbefales virkelig at man tar seg tid til denne reisen. Husk gode sko og mye drikke – det blir en varm opplevelse!
Palace of Knossos
I Heraklion, en liten landsby omtrent to timers kjøring med leiebil fra Chania, finner du det berømte palasset Knossos som er bygget i et område der man har funnet spor etter mennesker som levede hele 28000 før Kristus. I nærområdet er det ekstremt mye historie, og man kan bruke en hel dag på å utforske de mange murbygningene og restene etter oldtiden som befinner seg her. Naturligvis må man også ta en tur innom selve palasset, som minner om en svært gammel kirke.
Loutro – fyskebyen

Hvis man vil oppleve litt av det tradisjonelle Kreta, der turismen enda ikke har tatt helt av og de innfødte fortsatt livnærer seg på fiske, så tar man den to timer lange kjøreturen ned til fiskelandsbyen Loutro. Den ligger på sørkysten av øya, og er virkelig en opplevelse for livet. Hit kommer man for å oppleve en annen kultur, eller hvis man ønsker å slappe av. Det er nemlig svært mange strender i nærheten, der noen av dem kun kan nås ved båt, slik at man kan slappe av på et sted som ikke bærer preg av å være overfylt av turister. I byen finner du også noen hyggelige spisesteder, samt noen enkle muligheter for overnatting. Er dette den perfekte destinasjonen for en liten, men veldig romantisk utflukt? Så absolutt, mener vi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar